Stil de viata

Exerciții fizice pentru persoanele cu sindrom metabolic

Condiția fizică și scăderea în greutate sunt doi pași importanți care trebuie luați în considerare în lupta cu sindromul metabolic. Un set de exerciții cu intensitate medie de minim 30 minute/zi poate schimba în bine starea sănătății dumneavoastră, atât fizice cât și mentale. Primul pas în acest demers este învățarea exercițiilor și a rutinei de antrenament.

Citește în continuare

Calculator indice masă corporală

Completând greutatea și înălțimea ta, calculatorul afișează indicele de masă corporală și o interpretare generală a rezultatului tău. În funcție de rezultatul obținut, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră curant pentru stabilirea măsurilor adecvate necesare.

Citește în continuare

Indice de masă corporală

Deși e folositor pentru majoritatea oamenilor, IMC nu funcționează pentru toată lumea. Este o metodă care poate fi folosită de adulți, atât de bărbați cât și de femei, dar NU este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate sau persoane cu masă musculară mare (sportivi). De asemenea IMC nu poate fi folosit pentru stabilirea procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase.

Citește în continuare

Dietar

Ce este sindromul metabolic? Cum se stabilește diagnosticul de sindrom metabolic? De ce este important să recunoaștem și să tratăm sindromul metabolic? Cum trebuie să tratăm sindromul metabolic. Dieta - alimente recomandate. Exemple de meniuri sănătoase planificate pentru o săptămână.

Citește în continuare

5 obiceiuri care previn bolile metabolice

Metabolismul este un proces complex care are loc în mod constant în organism. Când mănânci, dormi, alergi sau te afli în repaos, metabolismul tău funcționează tot timpul. Metabolismul ia parte la numeroase funcții ale organismului, ca de exemplu: vindecarea unor leziuni, reglarea temperaturii corpului, crearea de noi celule și eliminarea toxinelor din organism. Dar uneori problemele de sănătate apar fără să ne dăm seama, iar uneori e prea târziu pentru a mai putea preveni anumite afecțiuni.

Citește în continuare

Ce analize ar trebui să-ți faci?

Organismul se schimbă odată cu înaintarea în vârstă și, implicit, nevoile lui se schimbă. Sunt lucruri pe care trebuie să le urmărești în anumite momente și altele de care nu trebuie să uiți niciodată.

Citește în continuare

Simptome ale tulburărilor metabolice

Metabolismul este schimbul permanent de substanțe și energie dintre corpul tău și mediul extern. Printre reacțiile metabolice care au loc în organism se numără diverse transformări și convertiri de substanțe, însă apar situații în care aceste reacții nu se produc în condiții ideale, produc alte rezultate decât cele normale sau nu au loc deloc. În acest caz vorbim despre boli sau tulburări ale metabolismului. 

Citește în continuare

Principalele greșeli în alimentație

Termenul de metabolism este utilizat în mod obișnuit pentru a se referi în mod specific la toate procesele corpului prin care acesta descompune hrana și o transformă în energie. Asta înseamnă că trebuie să fii foarte atent cu ce îl alimentezi, să aibă în permanență suficient ”carburant” și să ai grijă să nu alimentezi mai mult decât poți consuma. 

Citește în continuare

5 pași de urmat

Dieta bogată în carbohidraţi este principalul factor de risc în creşterea nivelului trigliceridelor. De aceea, eliminarea din dietă a carbohidraţilor (pâine albă, orez, produse de patiserie şi dulciuri concentrate) şi reducerea aportului de calorii în dietă reprezintă prima schimbare ce se impune în stilul de viaţă.

Citește în continuare

Prevenția bolilor cardiovasculare

În prezent, bolile de inimă sunt printre cele mai importante cauze de deces la nivel mondial și pot fi, în același timp, o cauză majoră de dizabilități.

Citește în continuare

Ce presupune o alimentație sănătoasă?

Multe persoane nu sunt conștiente de riscurile pe care le implică kilogramele în plus. Obezitatea, dincolo de problemele legate de aspectul fizic, este o boală, fiind considerată una dintre cauzele principale ale bolilor de inimă sau a diabetului.

Citește în continuare

Grăsimi bune și grăsimi rele

Grăsimile sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. Corpul nostru are nevoie de grăsimi pentru o funcţionare optimă.

Citește în continuare

Ce impact au carbohidrații asupra sănătății?

Carbohidrații reprezintă o clasă esențială de nutrienți de care organismul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Când ajung în organism, carbohidrații se transformă în glucoză, devenind astfel o valoroasă sursă de energie.

Citește în continuare

Importanța exercițiului fizic pentru organism

Activitatea fizica regulată reprezintă cea mai bună “investiție” pentru o inimă sănătoasă contribuind la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, scăzând greutatea, îmbunătățind valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului și ale glicemiei, reducând stresul și crescând buna dispoziție.

Citește în continuare

Testează-te!

Trigliceridele prezente în organismul tău, respectiv în sânge și țesutul gras, sunt grăsimi din diferite tipuri de acizi graşi. Acestea provin din alimente sau sunt produse de organismul tău și sunt utilizate de țesuturi ca sursă de energie sau sunt depozitate ca rezerve energetice în celule adipocite.

Citește în continuare