Înrolează-te în Misiunea 150

Cum te poti inrola

Dacă ai diabet, eşti supraponderal sau ai o viaţă sedentară, primul pas pentru a avea o viaţă sănătoasă este să te informezi.

Dacă ai citit vreodată despre colesterol şi trigliceride sau abia acum începi - eşti deja în misiunea de a face mai multe pentru sănătatea ta!

Determinarea valorilor lipidelor se realizează printr-o analiză simplă de sânge, pe care o poate recomanda medicul sau pe care o poţi efectua în orice laborator de analize.1

Pentru o evaluare cât mai detaliată, pe lângă valorile de colesterol total şi trigliceride, poţi solicita şi valorile LDL-C (colesterolul "rău") şi al HDL-C (colesterolul "bun").

În cazul în care valorile rezultate în urma testării depăşesc valorile normale, cea mai bună soluţie este să mergi la medicul de familie pentru a primi recomandări în ceea ce privește îmbunătăţirea stilului de viaţă şi, de asemenea, recomandări de tratament.

 

Referinţe:

1. 2019 ESC/EAS Guidelines for the management of dyslipidaemias: lipid modification to reduce cardiovascular risk; European Heart Journal (2019) 00,1-178